Служебният кабинет кани МВФ за ревизия на хазната

22392
Служебният кабинет кани МВФ за ревизия на хазната
Снимка: БГНЕС

Оценка на парите в държавата от МВФ ще поиска новият финансов министър Румен Порожанов. Това предвиждат приоритетите на служебния кабинет. Най-много работа определено предстои на финансовото ведомство, предаде Стандарт нюз.

Експертите на МВФ ще направят преглед и на българската икономика съгласно договора ни. Анализ на разходите в държавния бюджет до 31 юли, както и защо не се събират приходите, са сред другите важни точки за кабинета. След това хората на Порожанов ще трябва да набележат и мерки за подобряване на събираемостта и ограничаване на разходите. Новите министри ще гледат и дали разполагат със средства за поетите ангажименти от ведомствата им.

МВФ ни сложи сред страните, които ще са най-засегнати от санкциите срещу Русия

България, Черна гора и Кипър ще бъдат най-засегнати от новите санкции срещу Русия. Това става ясно от доклада на Международния валуте...

Сред другите приоритети на служебния кабинет е и изработването на проект за актуализация на държавния бюджет за тази година и на прогнозните разчети до 2017 г. Също така министрите ще започнат и процедура за присъединяване на България към Европейския банков механизъм. Ревизия ще има и в сектор енергетика.

Там се предвижда и да се създаде Енергиен борд съвместно с Европейската комисия, Световната банка и Европейската банка за възстановяване. Министърът на икономиката Васил Щонов пък трябва да подготви законови промени за нов енергиен и воден регулатор. Усилена работа на министрите предстои и по европрограмите. В здравеопазването пък новият титуляр д-р Мирослав Ненков ще трябва да преработи стратегията и да подобри спешната помощ. Неговата колежка в образованието доц. Румяна Коларова пък ще е заета с работа по учебните програми, подготовка за въвеждане на дуалното обучение и на новата година за децата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com